Wie zijn we

Toen in 1989 de muur van Berlijn viel, was ik 23 en begon ik te werken voor een Duits kunststofbedrijf in de distributiesector.  Al snel werd ik verliefd op PMMA, een prachtig transparant materiaal dat in alle sectoren gebruikt wordt. Mijn toenmalige baas had snel door dat het merendeel van mijn verkopen zou bestaan uit plexi en aanverwanten. Hij gaf me de kans om mij hierin te verdiepen en stuurde me naar de fabrikant om meer kennis op te doen. Tijdens mijn opleidingen, rechtstreeks bij Röhm in Darmstadt, heb ik geleerd wat je allemaal met plexi kan doen.

In 1994 ben ik “branch-manager” geworden in Brussel van een Brits plastics concern. Daar heb ik alle andere merken van ‘acrylaat/plexiglas®/PMMA’ onder de loep genomen en heel veel geleerd. Nadat het bedrijf werd overgenomen door een Nederlandse groep, werd deze Engelse firma onverwacht opgedoekt.

De tijd was gekomen om mijn eigen bedrijf op te richten!

Distriplex zag het licht in 1996 onder het motto “uw partner in distributie en verwerking van rigide kunststoffen”. Nu was ik naast verkoper ook een verwerker geworden in samenwerking met het atelier van mijn vennoot.

Ondertussen zijn we meer dan 20 jaar later en produceren en verkopen we in binnen-en buitenland. We genieten vooral bekendheid in de wereld van kunst en musea. Onze doelgroep wordt nu verruimd naar de industrie en alle andere sectoren die plexi kunnen gebruiken.

Sinds 2010 is Liselot De Craene mijn trouwe en efficiënte medewerkster. Ze is een enthousiaste duizendpoot en mijn officiële executive assistant. Liselot is in de
meeste gevallen uw eerste contact.

In 2015 ben ik vennoot geworden van Frank Europe. Die vernieuwende Duitse firma ontwikkelt, verbetert en verkoopt een demonteerbaar en uniek gepatenteerd vitrinesysteem zowel in acrylaat als in glas. Als International Director zorg ik voor de wereldwijde verkoop van het Frank systeem, samen met een aantal distributiepartners.

Al meer dan 400 musea gebruiken onze vitrines.

Distriplex is uiteraard een trouwe klant van Frank Europe en verdeelt exclusief Frank in de Benelux.

Veel vrije tijd heb ik dus niet, maar naast family-time en af en toe lekker gaan eten, reis ik ook graag de wereld rond. Daarnaast hou ik enorm van muziek. Sinds 6-jarige leeftijd speel ik piano met een repertoire dat vooral bestaat uit filmmuziek.

EXCLUSIEVE VERDELER FRANK VITRINES in Benelux en Frankrijk